måndag 14 mars 2011

Telefonvett

Jag är smått beroende av att vara uppkopplad. Känslan av att få vara med på flera ställen samtidigt. Min kompis Markus hävdar att jag under en festkväll konstant står och tittar på min mobil. Hoppas att det inte är riktigt så...

Mina arbetsuppgifter är mycket varierande och innebär mycket interagerande med folk via mail, telefon och inte minst vanligt umgänge med arbetskompisarna.
Något som vi diskuterar till och från är telefonvett.
Är det ok att svara i telefon mitt i ett samtal med en kollega?
Förminskar man då inte den person som man just interagerar med?
När är ett samtal slut? Det kan inte vara ena partens beslut.
Man kan översätta detta till fritiden också.
Är det ok att jag hela tiden kollar min Facebook en kväll ute? Vad sänder det för signaler?
Då jag ringer eller "konversationsSMSar" folk frågar jag alltid vad den andra personen har för sig och umgås dom med någon eller är relativt upptagna försöker jag framföra mitt ärende så fort som möjligt och lämnar sedan personen i fred.
Om jag är upptagen med att umgås med någon så svarar jag i telefon eller på SMS men ser till att hålla det kort. Är det ok? Borde man sätta telefonen på ljudlöst och svara när man är ensam?
Jag misstänker att vi försöker få ut så mycket av livet att vi inte hinner njuta av nuet som det är. Att vi hela tiden försöker vara ett steg före och framför allt vara delaktiga överallt samtidigt.
Det skulle vara kul att få några kommentarer om vad du tycker i denna frågan.

1 kommentar:

  1. Åh va bra! Detta har jag väntat på. Jag tycker att i större möten, på bröllop och begravningar bör telefonen hållas avstängd. Om jag sitter med vän/vänner tar jag samtalet och går oftast undan så att jag inte ska störa. Jag ber självklart om ursäkt innan jag svarar och håller samtalet kort. (Har jobbat med folk som pratar i timtal fastän det bara är vi 2 i exempelvis bilen - det stör) Jag gillar nummer presentatör då man kan se hurpass viktigt samtalet är (detta är upp till var och en att avgöra). SMS kan man alltid vänta med tycker jag men sägas ska då att jag hellre pratar i telefon än för långa samtal över SMS. Några tankar från en drugslinka!

    SvaraRadera